Вие сте тук: Кампании на РИОСВ

16-22 септември-Европейска седмица на мобилността

Е-поща Печат

 

Тема на кампанията през 2015 г.: „Избери. Промени. Комбинирай."

 Logo2015

             За отбелязване на Европейската седмица на мобилността, РИОСВ-Русе изпрати покана към кметовете на населените места за участие в кампанията.

Активно участие в кампанията взе община Силистра. В рамките на кампанията в периода от 16-22 септември се проведоха разнообразни прояви.

            На 18 септември 2015 г., в час-пик /от 12:00 ч. - 13:00 ч./ е  реализиран фолклорен флашмоб в централната градска част, с участието на популярни местни групи.

На площад „Свобода"  се проведе демонстрация по приложно колоездене от Клуба по приложно колоездене в Силистра, а неформална група велосипедисти участваха в проявите в този ден, като от центъра на града се насочат към близката местност за отдих и спорт „Орехова гора".

P9180023 - Copy P9180022 - Copy DSC01342 - Copy

            Отдел „Инспекторат" към Община Силистра, съвместно с РУ "Полиция" и младежите от Ученическия парламент  раздаваха стикери с послание по пешеходните пътеки в най- невралгичните участъци на града.

            На 29 септември 2015 г. в град Русе ще се проведе велошествие, организирано от „Вело-Русе”. РИОСВ-Русе подкрепи организаторите със светлоотразителни ленти и др. материали.


Информация за кампанията Европейска седмица на мобилността 2013 г.  можете да изтеглите тук

Хартата за участие в кампанията можете да изтеглите тук

Наръчник за правата на пътниците изтегли


Информация за кампанията Европейска седмица на мобилността 2010 г.  можете да изтеглите тук

България в Юнеско

Галерия