Вие сте тук: Кампании на РИОСВ

22 април-Ден на Земята

Е-поща Печат

 22 април 2017 г. -  Ден на Земята

Тема: „Повишаване на знанията за околната среда и климата“ 

C40CrvaWEAE7 RR

Международната мрежа за отбелязване на Деня на Земята започна глобална кампания за повишаване на знанията и ограмотяване по въпросите за околната среда и климата до 2020 г. Застъпниците на Международната мрежа за Деня на Земята са се посветили на каузата всеки ученик по света да завърши средно образование като грамотен гражданин, с достатъчно знания по въпросите за околната среда и климата, готов да предприеме действия и да даде свой принос и подкрепа за положителна промяна. 

 

Деца от подготвителна  в  детска градина „Слънце“ 1 посветиха час на опазването на природата

Уникална детска лаборатория „Играя с водата и пазя Земята“ представиха  възпитаниците от трета подготвителна  в  детска градина „Слънце“ 1. Инициативата се проведе в навечерието на Деня на Земята. Учителите Силвия Ангелова и Екатерина Йорданова показаха нагледно как се пречистват замърсените води в  импровизирана пречиствателна станция.

DSC01273 DSC01262 DSC01257
DSC01236 DSC01291 DSC01295

Специални гости на урока  бяха г-жа Светлана Иванова и Рени Петрова – експерти на РИОСВ-Русе. Те представиха дейностите, свързани с опазване на природата и необходимостта от рециклирането на отпадъците. Малчуганите умело демонстрираха разделното събиране на хартия, пластмаса и стъкло в цветни контейнери.

Това е втората съвместна инициатива между инспекцията и ДГ „Слънце“ 1. В началото на месеца децата от подготвителната група посетиха Информационния център на РИОСВ-Русе. Те се запознаха с битието на обитателите на Поддържан резерват „Сребърна“ и с интерес наблюдаваха колонията на къдроглавия пеликан. Информационният център вече е по-приветлив, украсен с пъстрите им рисунки, представящи кипящите от живот влажни зони.

РИОСВ-Русе предостави храсти за декорация на двора на ДГ "Слънце 1" и обособяване на жив плет в ДЦ "Чучулига" в гр. Русе. 

 

Информация за отбелязване на Международния ден на Земята 22 април 2016 година можете да намерите тук 


Информация за отбелязване на Международния ден на Земята 22 април 2015 година можете да намерите тук


Информация за отбелязване на Международния ден на Земята 22 април 2014 година можете да намерите тук


Информация за отбелязване на Международния ден на Земята 22 април 2013 година можете да намерите тук


Информация за отбелязване на Международния ден на Земята 22 април 2012 година можете да намерите тук


Информация за отбелязване на Международния ден на Земята  22 април през 2011 година можете да намерите тук


Информация за отбелязването  на Международния ден на Земята 22 април 2010 година от Регионална инспекция по околната среда и водите–Русе можете да намерите тук

България в Юнеско

Галерия