Вие сте тук: Кампании на РИОСВ

29 юни-Международен ден на река Дунав

Е-поща Печат

29 юни 2018 г. – Международен ден на река Дунав

Тема: „Бъди активен за по-здрав Дунав“

danubeday logo

Дунав е втората по големина река в Европа и заедно с притоците си е една от най-важните речни системи на Стария континент. Басейнът на реката има площ от над 800 000 км², които се разпростират в 19 европейски страни. От извора си в Германия – до румънско-украинската делта, реката протича през Германия, Австрия, Чехия, Словакия, Унгария, Словения, Хърватия, Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора, Румъния, България, Молдова и Украйна, свързвайки 81 милиона души по протежението на над 2800 км.

На 29 юни ТД „Приста“ отбеляза деня на Голямата река с инициативата „Разходка с лодка", от х. Приста до х-л Рига в Русе. Плаването с каяци беше част от събитията за отпразнуване 15-тия „Ден на Дунав". В групата любители на водните спортове се включи експерт на РИОСВ-Русе.

IMG 6130 IMG 6137 IMG 6147

На 3 юли 2018 г. РИОСВ – Русе и „КБС- Нещо бързо“ посветиха второто издание на Quiz-run на Международния ден на река Дунав. Съзтезанието се проведе на Градския стадион в Русе. В него се включиха участниците в традиционните тренировки „Надбягай се“. Забавната игра на въпроси и отговори, свързани с реката имаше съзтезателен характер. Първите три отбора, калсирани по критерии бързина и верни отговори получиха индивидуални награди.

DSC02289 DSC02290 DSC02307


Информация за отбелязване на Международния ден на река  Дунав през 2017 г. можете да намерите тук

Информация за отбелязване на Международния ден на река  Дунав през 2016 г. можете да намерите тук

Информация за отбелязване на Международния ден на река  Дунав през 2015 г. можете да намерите тук

Информация за отбелязване на Международния ден на река  Дунав през 2014 г. можете да намерите тук 

Информация за отбелязване на Международния ден на река  Дунав през 2012 г. можете да намерите тук 

България в Юнеско

Галерия