За връзка с нас: +359 82 820 772; +359 82 820 774

 

Съвместна инициатива на РИОСВ-Русе и АЕГ „Гео Милев“ за 50 - годишнината от приемането на Конвенцията за световното наследство

На 29 юни 2022 г., със съвместна  инициатива РИОСВ-Русе и  възпитаници на Английска езикова гимназия „Гео Милев“ отбелязаха вчера 50-годишнината от приемането на Конвенцията за опазване на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Това е първото от предвидените от РИОСВ-Русе  събития за отбелязване на юбилея. 

В инициативата участваха ученици от 11 клас, в профили  „ИТ и Предприемачество“ и „ИТ и Математика“ на гимназията, която е асоциирано училище към ЮНЕСКО. Те влезнаха в ролята на туристически агенти, предлагащи услуги за индивидуални и групови туристи, разработвайки маршрут/и за посещение на обекти на ЮНЕСКО в България.  Реализираният проект е част от обучението по ИТ в избираемия модул, които учениците  са разработвали 8 учебни часа. Целта е да се свържат съвременните технологии с популяризирането на обектите от културното и природно наследство на ЮНЕСКО в България. Отличените ученици са: Денислава Минчева; Десислава Атанасова; Виктория Костадинова; Боян Христов; Симеон-Алекзандър Митков; Максим Парашкевов; Йоана  Петрова; Михаела Ченкова;Григор Николов.

Девет ученика, работили в два екипа, под ръководството на Кремена Дюлгерова и Светлана Колчева  бяха отличени с грамоти и предметни награди за креативност и ИТ умения при реализацията на училищните проекти от Светлана Иванова – директор на дирекция в екоинспекцията. Тя ги поздрави за усърдието и им пожела да популяризират българските обекти на ЮНЕСКО и да имат възможността да посетят световните такива.

Интерактивните карти са видими на адреси: карта 1, карта 2

IMG 7979 IMG 7985 IMG 7988
IMG 8000 IMG 8018 IMG 8020

За отбелязването на годишнината РИОСВ-Русе организира фотоконкурс „Моето семейно приключение в Сребърна – обект на Световното природно наследство на ЮНЕСКО и Биосферен парк“ съвместно с Община Силистра и Природонаучен музей – с. Сребърна и изложба на българските обекти на културното и природно наследство на ЮНЕСКО, която ще се състои по време на кръгла маса за управление на влажните зони в гр. Силистра тази година.

Последно променена в Събота, 12 Ноември 2022 14:36
Оценете
(0 гласа)

Галерия