За връзка с нас: +359 82 820 772; +359 82 820 774

 

Конкурс но РИОСВ-Русе за снимка с послание на тема: „Инвестирай в нашата планета“ по повод Деня на Земята

Във връзка с отбелязване на Деня на Земята - 22 април  2022 г.,

 Регионална инспекция по околната среда и водите – Русе обявява

 конкурс за снимка с послание на тема:

„Инвестирай в нашата планета“

Цели

Конкурсът се организира по повод отбелязването на Деня на Земята  22 април 2022 г. Младите хора имат своето място за действие със смели, креативни и иновативни решения.

Това е моментът да променим всичко – бизнес климата, политическия климат и начина, по който предприемаме действия по отношение на климата. Сега е моментът за неудържимата смелост да запазим и защитим нашето здраве, семействата си, препитанието си,  заедно трябва да инвестираме в нашата планета.

Има толкова много неща, които всеки от нас може да направи – да почисти замърсени терени, да изхвърля разделно отпадъците, да засади дърво, да промени навиците си на потребител -  хранене, придвижване, да вземе участие  в кампания за околната среда и др.

Конкурсът за снимка с послание е на тема: „Инвестирай в нашата планета“. Това е    повод да се присъединим към отбелязването на Деня на Земята, за да покажем  нашето отношение към природната среда чрез средствата на фотографията.

2. Право на участие:

В конкурса могат да се включат ученици от Русе, Разград и Силистра, във възрастова група от  VIII до XII клас, като участието е индивидуално.

Всеки участник представя по една снимка, придружена с кратък текст или послание.

3.Изисквания

Участниците трябва да заснемат начина, по който искат или не искат  да изглежда заобикалящата ги среда.  

  • Изисквания към снимките: формат jpeg и резолюция не по-малко от 300 dpi;
  • Изисквания към текстовете: Обемът на историята (есе, лозунг, послание) не бива да надхвърля 1000 думи. Текстът трябва да описва/ представя снимката, да е свързан с нейната тема. Той следва да е написан на шрифт Times New Roman и размер на шрифта 12 пункта.

Участниците могат да предоставят  снимките и текстовете по е-поща на адрес:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Всяка творба трябва да е придружена с информация за автора: име, клас, училище, школа, телефон и/или ел. поща за контакт, име/фамилия и телефон на ръководителя/учителя.

4. Предмет на оценяване

Жури, съставено от експерти на РИОСВ-Русе ще оценят и класират материалите по следните критерии: съответствие с темата, творческо въображение, оригиналност и естетическо оформление, въздействие снимката, литературни качества на текста, синхрон и съгласуваност на текста на историята.

5. Награди

Конкурсните творби ще бъдат оценени и класирани. Отличените ученици за първо, второ и трето място ще получат грамоти и предметни награди.

С най-добрите творби от конкурса ще бъде организирана изложба в Информационния център на инспекцията, а някои от тях ще бъдат използвани в публикации или при изработване на рекламно-информацинни материали.

6. Срок за представяне на творбите: 26.04.2022 г., включително.

Информация за класираните творби ще бъде обявена на Интернет страницата на  РИОСВ – Русе на 29.04.2022 г.

 

Екипът на РИОСВ-Русе пожелава успех на участниците в конкурса!

Галерия