За връзка с нас: +359 82 820 772; +359 82 820 774

 

РИОСВ-Русе обявява конкурси за рисунка, снимки и есе по повод Световния ден на околната среда 5 юни

wed2011_logoТемата на Международната кампания за отбелязване на Световния  ден на околната среда 5 юни за 2011 година е „Горите: Природата на Вашите услуги”. Това е и темата за конкурса за есе, в който могат да участват ученици от 5 до 12 клас на основните и средни училища от областите Русе, Разград и Силистра. Идеята на конкурса е да провокира мисли у младите хора за  състоянието, опазването, устойчивото развитие и управление на  горите в полза на сегашните и бъдещите поколения. Участниците могат да се фокусират върху ползите от горските екосистеми, прекомерната им експлоатация, продължитения период за възстановяването им и т.н.

Конкурсът за детска рисунка ще премине под надслов „Разходка в гората” и е предназначен за ученици от 1 до 5 класове за трите области на контролираната от РИОСВ-Русе територия. Идеята на конкурса е участниците да отразят преживяванията си сред природата, да разкажат с изразните средства на изкуството за техните ваканции, излети и впечатления. Ще бъдат допускани и тези рисунки, които отразяват градската среда.

Фотоконкурсът е насочен към условията на парковата среда, като любителите-фотографи ще търсят за обекти декоративни, вековни и забележителни дървета, храсти, цветни алеи, бозайници, птици, пеперуди ... или примери за недобросъвестно  поведение.

Крайният срок за предаване на творбите в РИОСВ-Русе е 27 май 2011 година. Победителите ще бъдат обявени на 3 юни 2011 г. Предвидени са предметни награди.

Условията на конкурсите могат да бъдат намерени в административната сграда на инспекцията  в гр. Русе 7000,  бул.  „Придунавски” № 20 и на интернет страницата на инспекция на адрес:  http://www.riosv-ruse.org/kampanii-na-riosv.html.

РИОСВ-Русе пожелава успех на творците и се надява на активно участие на младите природолюбители.

Последно променена в Вторник, 03 Май 2011 11:17
Оценете
(0 гласа)

Галерия