За връзка с нас: +359 82 820 772; +359 82 820 774

 

Зачестяват „сериозните” сигнали в РИОСВ-Русе

Press_control_IMG_6073Ежедневно в РИОСВ-Русе постъпват некоректни или неоснователни сигнали на граждани за всякакви въпроси. По-голяма част от тях са анонимни, често подателите им звучат агресивно. Не липсват и непристойни словоизлеяния.

Експертите на РИОСВ-Русе се затрудняват да реагират адекватно на сигнали за „липса на летящи насекоми или други твари в центъра на града” или „улично куче ухапа змия в кв. Чародейка”  и т.н.

Не са редки случаите, в които се налага инспекцията да служи за арбитър в междусъседски дразги или недуразумения. Много често в малките населени места кметовете и кметските наместници не желаят да влизат в конфликт с местното население и да прилагат законодателството в техните преругативи. В други случаи се подават сигнали срещу обекти и лица от вероятно бивши или уволнени служители.

От началото на годината са постъпили 17 писмени жалби, за които след извършени проверки е установено, че  са неосноветелни. Всичко това ангарижа човешки и финансов ресурс или „разходка” на дежурните екипи.

Ръководството на РИОСВ-Русе е създало достатъчно възможности за подаване на сигнали или жалби, чрез централата, „Зелен телефон” или  през интернет страницата и моли гражданите да бъдат коректни и  изчерпателни, в случай че решат да се възползват от това си право.

Последно променена в Четвъртък, 09 Юни 2011 07:47
Оценете
(0 гласа)

Галерия