За връзка с нас: +359 82 820 772; +359 82 820 774

 

ОДЗ „Снежанка” се включи в кампанията „Зелена вълна” 2011

greenwave-logo-newНа 9 ноември 2011 г., директорът на РИОСВ-Русе инж. Лилия Атанасова, ръководството на ОДЗ „Снежанка” и възпитаниците от група „Мечо пух”  се присъединиха в Международната кампания „Зелена вълна” 2011 г. с посаждане на 8 широколистни дръвчета и храсти в двора на градината.

Броят и видовете на дръвчетата са предварително съгласувани в отдел „Озеленяване” на Община Русе, а материалът е осигурен от РИОСВ-Русе.

Засаждането на дръвчетата бе предшествано от есенно развлечение на тема „Богатството на есента” чрез изпълнение на есенни песни, музикални игри, стихове и работа с природни материали и др. Малчуганите от „Мечо Пух” се превъплътиха в ролите на плодовете и зеленчуците, а учителите от детската градина в тези на Есента, Кума Лиса, Зайко и Ежко бежко.   В градината бе подредена изложба, отрупана с даровете на есента, а от „зимника” на баба – подготвените туршии, компоти и сладка.

Чрез участието си в Международната кампания „Зелена вълна”, ръководството на детското заведение и подготвителна група „Мечо Пух” със старши учител Петрония Миленкова, чрез практически занимания утвърдиха усилията си за възпитаването на децата в екологосъобразно поведение, изграждане на адекватна еко-позиция за облагородяване на двора на градината и на обогатяване на зелените площи.

Международната инициатива „Зелена вълна (Green wave) e кампания на Конвенцията за биологично разнообразие и цели възпитаване и повишаване знанията на подрастващото поколение за опазването му. Тя стартира през 2010 година, която бе определена от ООН за Международна година на биологичното разнообразие. С обявяването на  2011 година от  ООН за Международна  година на горите се даде своеобразно  продължение на инициативата за засаждане на дръвчета и храсти.

През 2010 година РИОСВ-Русе, с подкрепата на от Регионална дирекция по горите-Русе реализира залесителни мероприятия в  ЦДГ „Пинокио”, СОУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ” и СОУ „Възраждане”. В дворовете на учебните заведения бяха посадени над 30 дръвчета. Повече информация за  Международната инициатива може да бъде намерена на: http://greenwave.cbd.int/en/home или http://www.facebook.com/greenwave.cbd.int. 

Последно променена в Четвъртък, 10 Ноември 2011 09:40
Оценете
(0 гласа)

Галерия