За връзка с нас: +359 82 820 772; +359 82 820 774

 

Известни са победителите в конкурсите „Обичам природата и аз участвам” и „Зелена България”

obicham_prirodata_logoЧетирима са победителите от територията на РИОСВ-Русе в съвместния конкурс на Фондация „Димитър Бербатов” и Министерството на околната среда и водите „Обичам природата и аз участвам” и две организации с  приз  „Зелена България”  за най- зелен град и за граждански инициативи. Това стана ясно, на провелата се вчера съвместната церемония на МОСВ и радио Дарик в музея „Земята и хората” в гр. София.

Конкурсът за есе, рисунка или снимка на фондацията е обявен в началото на 2011 година за есе  е бе предназнечен за деца до 14 години и юноши до 18 години.

В категория „Снимка” за участници на възраст до 14 години е отличен Симеон Венциславов Маринов, - 12 години от гр. Дулово, възпитаник на НПМГ „Акад. Чакалов” – гр. София. В същата категория, във възрастовата група до 18 години награда печели Теодора Петрова Сигалова, 11 клас, МГ „Баба Тонка” – гр.  Русе.

В категория „Рисунка" за участници до 14 години награди печелят Белма Бейтулова Салиева от СОУ „Св. Св.Кирил и Методий” – с. Самуил, (област Разград) и Галя Василева Василева – 8 г., Център за работа с деца, Силистра.

До крайния срок 24 октомври 2011 година за участие в конкурса, в РИОСВ-Русе постъпиха общо 55 есета, 136 снимки, 49 рисунки и 6 макета на възпитаници на учебни заведения и детски центрове от Русе, Разград и Силистра. Сред най-активните участници са възпитаниците на СОУПНЕ „Фридрих Шилер” - гр. Русе, Математическа гимназия „Баба Тонка” – Русе, СОУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ” – гр. Русе, ОУ „Тома Кърджиев” – гр. Русе, ОУ „Иван Вазов” – гр. Русе, Център за работа с деца – гр. Силистра, ОУ „Васил Левски”гр.Разград и др.

В учредените от Министерство на околната среда и водите призове, предназначени за бизнеса, общините и награда за най-зелен град в рамките на Национална кампания „Зелена България”, финансирана от Оперативна програма „Околна среда” в категория „Оползотворяване на отпадъците и ефективно управление на ресурсите” е отличен Клуб екология СОУ „Христо Ботев” гр. Кубрат, а в тази за „Превенция, възпитание и информационни кампании” -  Сдружение ОПОРА на младите хора гр.Русе.

Целта на кампанията е да наложи разбирането, че природата - това сме ние и за да съществуваме в хармония, ние сме тези, които трябва да се грижим за нея. Министерство на околната среда и водите насърчава и поощрява всяка инициатива в тази посока.

Пълният списък на отличените в конкурса "Обичам природата и аз участвам" можете да намерите тук

Информация за приза "Зелена България" можете да намерите тук

Последно променена в Сряда, 14 Декември 2011 08:53
Оценете
(0 гласа)

Галерия