За връзка с нас: +359 82 820 772; +359 82 820 774

 

РИОСВ-Русе и гимназията по дървообработване ще посветят практическо занятие на Деня на Земята

На 19 април 2012 година, от 15 часа в информационния център на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Русе ще се проведе практическо занятие, посветено на Деня на Земята 22 април. Инициативата е на младите еколози от Професионална гимназия по дървообработване и вътрешна архитуктура „Йосиф Вондрак”, участващи в Проект „Успех – да направим училището привлекателна територия”, с ръководител г-жа Нина Стоянова.

Темата на занятието е „Пасивните къщи – архитектурата на бъдещето” и е обвързано с мотото на тазгодишната Международна кампания за Деня на Земята – Да мобилизираме планетата Земя”. Пред аудиторията Димо Йорданов от IX а клас ще представи концепцията за пасивните къщи, историята и практиката за изграждането им  в Европа. Практическата част от занятието е свързано с изработване на макети на пасивни къщи. Експерти на РИОСВ-Русе ще оценят предимствата на изработените приложни работи.

За участниците в занятието са предвидени грамоти и предметни награди.

 

Международният ден на Земята 22 април 2012 година тази година се фосусира върху общата отговорност за запазване на планетата и предприеме действия за постигане на по-устойчив начин на живот. Темата на кампанията е „Да мобилизираме планетата Земя”.

Денят на Земята има за цел да вдъхнови хората да се грижат по-добре за околната среда и да ги научи да се гордеят с нея. Всеки от нас би могъл да се включи като организира поход, разходка по повод Деня на Земята, почисти градинките в междублоковото пространство, предприеме марки за намаляване на разхода на енергия в домакинството си  и др.

Каквото и да е действието, Денят на Земята е чудесен повод всеки да допринесе възможно най-много в собствената си  общност. Всички инициативи заедно не само ще окажат въздействие върху въглеродните емисии в света, но и ще покажат силата на малките индивидуални действия за опазване на планетата Земя.

Сайтът на кампанията (http://www.earthday.org/2012) отчита въздействието върху околната среда, което може да се постигне, когато милиони хора, корпорации и организации поемат ангажименти, за да подобрят околната си среда.

 

Оценете
(0 гласа)

Галерия