За връзка с нас: +359 82 820 772; +359 82 820 774

 

РИОСВ-Русе излъчи победителите в конкурсите за Световния ден на водата 22 март

Copy_of_Picture_066На 22 март 2013 година на тържество в информационния център на инспекцията екипът на РИОСВ-Русе отличи победителите в конкурсите по повод Световния ден на водата.

До предварително обявения срок 19 март в РИОСВ-Русе постъпиха 187 творби, от които 81 презентации, 40 литературни творби и 66 проекта за стикери. Конкурсни творби са депозирани и от градовете Добрич, Кюстендил, Сливен и Царево.

Най-сериозен интерес предизвика конкурсът за изработка на мултимедийна презентация. При подготовката учениците са демонстрирали задълбочено проучване на проблемите, свързани с опазване на водите като международен ресурс, използвани са материали от интернет сайтове, приложени са данни за нови открития, свързани с изследване свойствата на водата.

Първенци в конкурсите за презентации в двете възрастови категории са възпитаниците на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Две могили. Сред призьорите са ученици от МГ „Баба Тонка”, ПГСАГ „Пеньо Пенев” и СОУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ” гр. Русе.

Най-голям интерес към конкурсите за литературна творба са проявили учениците от СОУ „Христо Ботев” и ОУ „Иван Вазов” гр. Русе. Сред тях са отличените първенци в различните възрастови групи. Предпочитаните жанрове за литературни творби са есето и приказката. Сред наградените са и децата от СОУ „Н. Вапцаров” град Царево. РИОСВ-Русе връчи две награди за колективна литературна творба на авторския колектив от І ви клас на ПЧУ „Леонардо да Винчи”- гр. Русе за „Приключенията на чудо-защо вали дъжд?” и на децата от подготвителна „В” група на ЦДГ „Незабравка” гр. Русе.

В конкурсите за стикер победител е възпитаничка на МГ „Баба Тонка” гр. Русе. РИОСВ-Русе удостои със специалната си награда Илиян Илиев от СОУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ”.

Към конкурсите за проект за стикер интерес проявиха малчуганите от подготвителна група на ЦДГ „Незабравка”. Най-малкият участник Рая Стефанова е представила 4 проекта за стикер, за което е отличена с персонална награда и грамота.

За втори път РИОСВ-Русе удостои възпитаника на СОУ „Васил Левски” Ивелин Иво Василев” за положеното старание и участието му в трите конкурса.

Традиционно, най-висока активност в конкурсите на РИОСВ-Русе са проявили възпитаниците на СОУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ” гр. Русе, с ръководители Анка Билчева и Татяна Иванова. Грамоти и книги получиха също представителите на ПЧСОУ „Леонардо да Винчи” и ОУ „Иван Вазов”.

 

Пълният списък на победителите можете да намерите тук

Екипът на РИОСВ-Русе ще се свърже с участниците в конкурсите, които не са присъствали на тържеството, за да получат наградите и грамотите си.

Последно променена в Понеделник, 25 Март 2013 13:16
Оценете
(0 гласа)

Галерия