За връзка с нас: +359 82 820 772; +359 82 820 774

 

Арт-инсталация във фоайето на РИОСВ-Русе в подкрепа на кампанията на БДЗП за зимното подхранване на пойните птици

Picture_080Във фоайето на РИОСВ-Русе е подредена арт-инсталация, посветена на Кампанията на Българското дружество за защита на птиците за зимното подхранване на пойните птици.

Ние толкова сме свикнали с птиците, че ги приемаме като фон, като антураж на нашето ежедневие. Може би си мислите, че те се справят добре и без нас и нямат нужда от помощ? ... Не, не е така.

Тези, които отлитат на юг се сблъскват с проблеми по дългия си път, а тези, които остават при нас през зимата, трудно си намират храна.

Авторите на проекта Християна Стомонякова (НПО „Култура и Енергия”) и екипа на РИОСВ-Русе се надяват чрез него да заинтригуват посетителите в сградата и да отправят покана към тях – заедно да помогнем на необикновените „обикновени” видове птици, които зимуват при нас.

Всеки може да се включи в тази инициатива, независимо къде живее.

Направете хранилка за птиците през зимата, пълнете я със семенца - така вие помагате на пернатите ни приятели в населените места да оцелеят!

Повече за кампанията „Зрънце любов” можете да прочетете на интернет адрес: http://bspb.org/bg/campaign/zrance-lubov.html

Последно променена в Четвъртък, 02 Януари 2014 11:41
Оценете
(0 гласа)

Галерия