За връзка с нас: +359 82 820 772; +359 82 820 774

 

Бракониерски мрежи са извадени от езерото „Сребърна“ вчера

Охранителите на Поддържан резерват „Сребърна“ са извадили 3 бр. рибарски мрежи с  обща дължина от 150 метра от водните площи  на защитената територия вчера, 6 януари. Извършителят е неизвестен, а нарушението е констатирано  в локва „Бабушко блато“ при  при ежедневния  обход на резервата. 

Незаконните уреди за риболов са извадени от езерото и са  на съхранение в административната сграда. В отговор на проведената акция е извършенено посегателство върху личното имущество на служителите. Случаят е предаден на органите на реда за установяване на нарушителите. 

На територията на резервата продължават дейностите по почистване на захранващия канал от растителност. Водните нива на река Дунав се наблюдават с повишено внимание, тъй като има тенденция за покачване. При високи нива на водите на реката езерото ще бъде захранено със свежи води.

Движение на водолюбиви птици се наблюдава във всички водни площи на резервата.

Експертите на РИОСВ-Русе са в подготовка за предстоящото Среднозимно преброяване на водолюбивите птици, което се провежда ежегодно  в средата на януари, а резерватът е един от обектите  за наблюдение в рамките на международната инициатива.

Оценете
(0 гласа)

България в Юнеско

Галерия