За връзка с нас: +359 82 820 772; +359 82 820 774

 

РИОСВ-Русе отличи 10 автори в съпътстващите конкурси на Международния екологичен форум „Сребърна“

РИОСВ-Русе отличи 10 автори на рисунки и литературни творби от цялата страна, участвали в съпътстващите конкурси „Планетата Земя-безценен дар“, в рамките на XXXII издание на Международния екологичен форум „Сребърна“, състоял се на 2-3 юни в гр. Силистра. Екофорумът се провежда в навечерието на Световния ден на околната среда 5 юни под домакинството на ЦПЛР-Обединен детски комплекс-гр. Силистра. В рамките на форума се съревноваваха 26 екологични проекта от цялата страна и Р Румъния, като в конкурсите за рисунка и литературни творби са се включили над 400 деца. Трима от отличените автори са от гр. Силистра, а останалите от Бургас, Варна и Велико Търново.

Темата на Световния ден на околната среда през тази година поставя фокус върху решенията за замърсяването с пластмаса в рамките на кампанията #BeatPlasticPollution.

РИОСВ-Русе посвети на Световния ден на околната среда занятие с деца в  ДГ „Нарцис“ в гр. Силистра и открити уроци с възпитаници на ОУ „Отец Паисий“ и СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“. Гостуваща изложба „Да превърнем отпадъците в изкуство“ е подредена във фоайето на РИОСВ-Русе. Тя се състои от предмети и географски карти, изработени от  възпитаници на ОУ „Отец Паисий“-Русе от отпадъчни и природни материали. За изработването на предметите е приложена концепцията Ъпсайклинг (upcycling), т.е повторното използване на материалите, която става все по-разпространена.

03 04 01 n

 

Последно променена в Понеделник, 05 Юни 2023 10:02
Оценете
(0 гласа)

Галерия