За връзка с нас: +359 82 820 772; +359 82 820 774

 

Жалби

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0mm 5.4pt 0mm 5.4pt; mso-para-margin:0mm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}  

През декември  2013 година в РИОСВ-Русе са постъпили 3 писмени жалби

 •  Постъпила е писмена жалба от жител на гр. Ветово за изгаряне на отпадъци от домакинство. Жалбата е препратена за решаване по компетентност до Община Ветово.

 

 •  Постъпила е писмена жалба от жител на с. Николово, Община Русе за поставяне на дренажни тръби. Предстои съвместна проверка с представители на Басейнова дирекция за управление на водите „Дунавски район” и кметството.

 

 • · Депозирана е колективна жалба от жители на с. Градина, Община Лозница против изграждането на площадка за компостиране и съхранение на пестициди.  Извършена е контролна проверка, при която е установено, че жалбата е неоснователна.

 


      През ноември  2013 година в РИОСВ-Русе са постъпили 4 писмени жалби

 • Постъпила е писмена жалба от жител на с. Брестовене (Община Завет) за изграждане на басейн за собствени нужди в близост до жилищна сграда. Извършена е контролна проверка, при която е установено, че жалбата е неоснователна.
 • Жител на град Русе е депозирал писмена жалба за неприятни миризми от инсталация в Източна промишлена зона на град Русе. Предстои проверка по случая.
 • Жител на с. Йонково (община Исперих)е депозирал писмена жалба за замърсени с отпадъци общински терени, в близост до бившите сметища. Извършена е контролна проверка, при която е установено, че жалбата е основателна. Дадени са предписания на кмета за почистване на терените. Повторна проверка е установила, че предписанието е изпълнено.
 • Жител на с. Брестовене е подал писмена жалба за замърсяване на общински водоем с отпадъчни води от млекопреработвателно предприятие, собственост на „Маклек комерс” АД. Извършена е контролна проверка в присъствието на жалбоподателя. Експертите са констатирали, че жалбата е неоснователна.


      През октомври  2013 година в РИОСВ-Русе са постъпили 3 писмени жалби.

 • Препратена и писмена жалба от РЗИ-Русе за замърсени терени в с. Вазово (община Исперих). Жалбата е основателна. Дадени са предписания за почистване на замърсените терени.

 • Жител на с. Бърдоква (община Исперих) е подал жалба за замърсени терени с торови маси и отглеждане на животни в регулацията на населеното място Жалбата е препратена за решаване в общината.

 • Жители на гр. Завет са депозирали писмена жалба за замърсени терени от дейността на казан за изваряване на ракия. Предстои контролна проверка.


        През септември 2013 година в РИОСВ-Русе са постъпили 5 писмени жалби.

 •  Жител на с. Писанец е депозирал писмена жалба за зариване на отводнителен канал, вследствие на строителни дейности Жалбата е препратена за разрешаване в Община Ветово.
 •   Жител на гр.  Дулово е подал писмена жалба за наличие на незаконни сметища на територията на община Дулово и замърсяване на терени от казан за изваряване на ракия в село Черникк. Извършена е контролна проверка, при която е установено, че жалбата е основателна. След повторна проверка експертите на РИОСВ-Русе са установили, че терените са почистени. 
 •  Препратена е жалба от МОСВ срещу фирма за производство на химични вещества от „Б контакт” ООД, град Бяла. Жалбоподателят твърди, че фирмата не разполага с изискващите се регистрационни и разрешителни документи. При проверка е установено, че жалбата е неоснователна.
 •  Жители на с. Ряхово са депозирали жалба за незаконно сметище в района на дигата на река Дунав. Извършена е контролна проверка, при която е установено, че жалбата е основателна. Дадени са предписания на кмета на общината за почистване на терените. Предстои последващи контрол.
 •  Препратена е жалба от РЗИ за замърсяване на терени с торови маси и наличие на земеделска техника в с. Овен, община Дулово. Предстои проверка по жалбата.

       През август 2013 година в РИОСВ-Русе са  постъпили 3 писмени жалби. 

 • Жители на град Ветово и град Глоджево са депозирали писмени жалби, че сметопочистващата фирма е депонирала отпадъци на старото депо и е допуснала замърсяване на прилежащите терени. Извършена е контролна проверка, при която е установено, че двете жалби са основателни. Дадени са предписания на кмета на град Ветово да почисти замърсените терени и да не допуска депониране на отпадъци.
 • Жител на с. Ряхово е подал жалба за замърсяване на бреговата ивица в района на селото. Извършени са няколко проверки. Жалбата е основателна. Срещу дружеството „Астра биоплант” ЕООД са предприети административно-наказателни мерки и са дадени предписания за почистване на замърсените участъци.


        През юли 2013 година в РИОСВ-Русе е постъпила 1 писмена жалба.

 •  Във връзка с постъпила колективна жалба от собственици на вили по бул. „Гоце Делчев” (гр. Русе) за струпване на торови маси и разнасяне на неприятни миризми експерти на РИОСВ-Русе извършиха съвместна проверка с представители на община Русе и РЗИ-Русе. При проверката на място е установено, че жалбата е основателна. Физическо лице е изградило ферма за калифорнийски червеи в двор и е струпало торов отпад на улицата. Предстои община Русе да установи собствеността на терена и да се издири лицето, за да му се дадат предписания да преустанови незабавно дейността и да почисти  терените.


        През юни 2013 година в РИОСВ-Русе са постъпили пет писмени жалби.

 • Чрез Община Русе е препратена жалба за замърсяване на Санитарно-охранителна зона за замърсяване с торови маси от животновъден обект в с. Червена вода. Извършена е контролна проверка. Заключението на експертите на РИОСВ-Русе е, че жалбата е неоснователна.
 • Жител на град Цар Калоян е депозирал жалба за наводняване и заблатяване на терени от язовири. Жалбата е препратена към Община Цар Калоян за решаване по компетентност.
 • Постъпила е писмена жалба от гражданин за замърсени терени със строителни отпадъци в с. Черковна (Община Разград). Извършена е контролна проверка по случая е установено, че жалбата е основателна. Дадени са предписания за на общината за почистване на замърсените терени.
 • Постъпила е жалба от гражданин за незаконен пункт за изкупуване на охлюви в с. Черковна, Община Дулово. Извършена е контролна проверка. Жалбата е неоснователна.
 • Препратена е жалба от РЗИ-Русе на гражданин срещу животновъден обект – птицеферма в с. Мечка (Област Русе) за наличие на яма за отвеждане на отпадъчни води. Извършена е контролна проверка по жалбата, при която е констатирано, че е неоснователна. Изграденото съоръжение за отвеждане на торовите маси се намира в собствения двор на лицето. Обектът се намира извън регулацията на населеното място, в момента не се отглеждан животни. Няма разливи на торови маси и разнасяне на неприятни миризми.

         През май 2013 година в РИОСВ-Русе са постъпили седем писмени жалби

 • Постъпила е писмена жалба от жителка на с. Сандрово за отглеждане на животни в регулацията на населеното място и разнасяне на неприятни миризми. Жалбата е от компетенциите на Община Русе и е изпратена своевременно
 • Постъпила е жалба от жителка на гр. Русе за разнасяне на неприятни миризми от химикали. Жалбата е препратена към община Русе за решаване по компетентност.
 • Жители на град Лозница са депозирали жалба за запрашаване на въздуха от изкопните дейности при изграждане на канализационната система в града. Жалбата е изпратена в Община Лозница.Чрез Окръжна прокуратура-Русе в РИОСВ-Русе е постъпила жалба от Национална асоциация за обществена защита за кастрене на черници по пътя Иваново-Кошов. При проверка на място е установено, че жалбата е неоснователна. Дърветата не попадат в границите на защитени територии.
 • Жители на град Ветово са депозирали жалба за отглеждане на животни в регулацията на населеното място и разнасяне на неприятни миризми. Жалбата е препратена за решаване по компетентност в община Ветово.
 • РДГ-Русе е изпратила писмена жалба за събиране на билки - добив на кори от бяла върба на територията на община Две могили. Предстои проверка по случая.
 • Живущи на ул. „Драган Цанков” в гр. Русе са подали жалба срещу незаконен автосервиз. Предстои проверка по случая.


        През април  2013 година в РИОСВ-Русе са постъпили пет писмени жалби

 • Чрез МВР - гр. Силистра е постъпил жалба за наличие на кабели на площадка за търговия с отпадъци от черни и цветни метали. Извършена е контролна проверка по случая. Дадени са предписания за представяне на документи в РИОСВ-Русе за установяване на собствеността на площадката или преотдаването й под наем. Работата по установяване на собственика на площадката, на която се съхраняват излезли от употреба моторни превозни средства продължава.
 • Жител на село Острица, Община Две могили е депозирал писмена жалба за канал, отвеждащ отпадъчни води в земеделска земя и причиняване на заблатяване. По жалбата е извършена контролна проверка. Установено е, че е основателна. Дадени са предписания каналът да бъде отведен в общински терен.
 • Постъпила е жалба от инициативен комитет в с. Полско Косово, Община Бяла за замърсяване с битови отпадъци и наличие на нерегламентирани сметища. По отношение на фактор „Отпадъци” жалбата е неоснователна.
 • Жител на гр. Русе е подал жалба за замърсяване на терени в регулацията на село Табачка със строителни отпадъци. Извършена е контролна проверка. Жалбата е основателна. Дадени са предписания на собственика на частен имот да почисти замърсените терени.
 • Постъпила е писмена жалба от жители на град Кубрат за замърсяване на води и почви, наличие на отпадъци и шум от дейността на автомивка, разположена на ул. „Бели Лом” № 4 в града. Предстои проверка по случая.


През март 2013 година в РИОСВ-Русе са постъпили три писмени жалби

 • Жители на село Светослав, Община Кайнарджа са депозирали писмена жалба за замърсяване от животновъдна ферма. Жалбата е оттеглена.
 • Жителка на гр. Русе е подала жалба за наличие на незаконно сметище, замърсяване с торови маси в района на село Сваленик, Община Иваново. Жалбата е неоснователна.
 • Жителка за гр. Главиница е подала жалба за дейността на животновъдна ферма в населеното място и разнасяне на неприятни миризми. Жалбата е препратена за решаване по компетентност към община Главиница.

През февруари и 2013 година в РИОСВ-Русе са постъпили две писмени жалби

 • Постъпила е писма жалба за замърсяване на водите на река Бели Лом, от дейността на автосервиз, намиращ се в централната част на град Разград. Извършена е контролна проверка на място. В момента на проверката автосервизът не е работил. Собственикът на сградата, в която се намира и сервиза е направил опит да осуети проверката, поради което е изискано съдействие от органите на реда. Предстои нова проверка по случая.
 • Постъпила е писмена жалба от жители на с. Ножарево, община Тутракан за изсичане на декоративни и плодни дръвчета. Извършена е контролна проверка, при която е установено, че жалбата е основателна. На кмета на село Ножарево е дадено предписание да не извършва дейности по изсичане на дървета без да е съгласувал дейността с общинския кмет.

През януари 2013 година в РИОСВ-Русе са постъпили две писмени жалби

 • Постъпила е анонимна жалба от жители на с. Червена вода за отглеждане на животни в регулация. Жалбата ще остане без последствие.
 • Препратена е жалба от РЗИ-Русе от жители на гр. Две могили за отглеждане на животни в регулацията на населеното място и неприятни миризми. За жалбата е уведомена писмено община Две могили, че трябва да извърши повторна проверка и да установи дали броят на отглежданите животни отговаря на изискванията на Общинската наредба за опазване на обществения ред.

През декември  2012 година в РИОСВ-Русе е постъпила една писмена жалба

 • Жители на гр. Борово (област Русе)  са депозирали писмена жалба за замърсен с отпадъци терен. Извършена е контролна проверка. Жалбата е основателна. На кмета са дадени предписания да почисти терена и да информира писмено РИОСВ-Русе за това. 

През ноември 2012 година в РИОСВ-Русе са постъпили четири писмени жалби

 • Жител на с. Николово е подал жалба за отглеждане на животни в регулацията на населеното място, замърсяване с торови маси на терени и подпочвени води. При проверка на животновъдния обект е установено, че жалбата е неоснователна. Независимо от това, е препратена към Община Русе, Областна дирекция „Безопасност на храните” - Русе и Басейнова дирекция за управление на водите „Дунавски район”.
 • Юридическо лице е подало писмена жалба срещу физическо лице в с. Басарбово, извършващо дейности по събиране на пластмаси и хартия, без да притежава съответните разрешителни документи. По жалбата е извършена контролна проверка. Експертите са установили, че е основателна. На лицето са дадени предписания да преустанови дейността и да подаде уведомление в случай, че желае да узакони дейността си.
 • Жител на с. Щръклево е депозирал писмена жалба за отглеждане на животни в регулация. Жалбата е неоснователна и е от компетентността на общината.
 • Жител на гр. Дулово е подал писмена жалба за изсичане на орехови и сливови дръвчета. Жалбата е препратена за решаване по компетентност към общината.


През октомври 2012 година в РИОСВ-Русе са постъпили три писмени жалби

 • Жителка на с. Сеново (област Русе) е подала сигнал за замърсени с отпадъци площи. Извършена е контролна проверка, при която е констатирано, че жалбата е неоснователна.
 • Препратена е жалба от РЗИ от жител на с. Здравец (община Самуил) за отглеждане на животни в регулацията на населеното място. Предстои контролна проверка.
 • Жител на с. Попина (област Силистра) е подал писмена жалба за замърсяване с торови маси и изхвърляне на трупове на животни от животновъден обект. Планирана е контролна проверка по жалбата.

През септември 2012 година в РИОСВ-Русе са  постъпили две  писмени жалби

 • Жител на гр. Русе е подал жалба за замърсяване със строителни отпадъци в местността „Горни Ростов”. Извършена е проверка, при която е установено, че е основателна. Изпратено е писмо до Община Русе за решаване на случая по компетентност.
 • Жител на гр. Глоджево е подал жалба за отглеждане на животни в регулацията на населеното място и неприятни миризми. Предстои проверка по случая.

През август  2012 година в РИОСВ-Русе са  постъпили десет  писмени жалби

 • Жител на с. Поляна (община Ситово) е подал жалба за неприятни миризми от ферма за отглеждане на червен калифорнийски червей (лумбрико култура). Жалбата е препратена към РЗИ – Силистра, но е неоснователна.
 • Жители на с. Свалелик (община Иваново) са подали жалба срещу изградената бетонова силажна яма. Жалбата е неоснователна. РИОСВ-Русе намира, че кметът на селото е намерил удачно решение за депониране на торовите маси. Съоръжението е извън регулацията на населеното място и на достатъчно отстояние.
 • Фирми, извършващи дейност в района на бившето ДЗС-Бяла са подали жалба за запушена канализация. Жалбата е изпратена за решаване по компетентност в община Бяла.
 • Жител на с. Червена вода е подал жалба за неприятни миризми от ферма за отглеждане на червен калифорнийски червей. Извършена е проверка. Жалбата е неоснователна.
 • Жител на с. Севар (община Кубрат) е депозирал жалба за отглеждане на животни в регулацията на населеното място. Жалбата е изпратена в община Кубрат за решаване по компетентност.
 • Жител на с. Семерджиево (община Русе) е подал жалба за неприятни миризми от казан за изваряване на ракия. Предстои да се извърши проверка по случая.
 • Жител на с. Черник (община Дулово) са подали жалба за отглеждане на животни в регулацията на населеното място. Жалбата е изпратена в Областна дирекция по безопасност на храните – Разград за решаване по компетентност.
 • Жител на гр. Тутракан е подал жалба за отглеждане на животни в регулация. Жалбата е препратена в община Тутракан.
 • Жители на с. Топчии са подали жалба за лоша хигиена в населеното място. Жалбата е изпратена в община Разград за решаване по компетентност.
 • Чрез услугата АКТИВЕН БГ е подадена жалба за миризми от ферми за отглеждане на червен калифорнийски червей. Извършена е проверка. Жалбата е неоснователна.

През юли 2012 година в РИОСВ-Русе са  постъпили четири  писмени жалби

 • Служители на фирма, извършващи дейност в Западна промишлена зона на гр. Русе са подали писмена жалба за нерегламентирано сметище. Извършена е проверка. Жалбата е препратена за решаване по компетентност към Община Русе.
 • Жители на с. Веселец (обл. Разград) са подали писмена жалба, вкл. и чрез услугата Активен БГ за нерегламентирано изгаряне на отпадъци. Предстои проверка по случая.
 • Жител на гр. Цар Калоян е депозирал писмена жалба за наличие на празни туби от хербециди на улицата. Уведомена е общината, която по-късно е извършила контролна проверка.
 • Жител на с. Гороцвет (община Лозница) е подал жалба за отглеждане на животни от съсед в регулацията на населеното място. Жалбата е препратена към община Лозница.

През юни  2012 година в РИОСВ-Русе са  постъпили седем  писмени жалби

 • Жители на гр. Русе са подали жалба за нерегламентирано сметище в района на ул. „Г. Георгиев”. Жалбата е препратена за решаване по компетентност към община Русе.
 • Препратена е жалба от РЗИ-Силистра за замърсен терен в с. Богорово (община Силистра). Извършена е контролна проверка, при която е установено, че жалбата е неоснователна.
 • От Асоциацията на рециклиращата индустрия е подаден сигнал за незаконен пункт за търговия с цветни метали в гр. Лозница. При проверката е установено, че жалбата е основателна. На лицето са дадени предписания да преустанови дейността на пункта.
 • Жител на Сливо поле са подали сигнал за отглеждане на животни в регулацията на населеното място. Извършена е съвместна проверка с представители на общината. Жалбата е неоснователна.
 • Жител на Лозница е подал жалба за действаща леарна в града. Жалбата е основателна, но е установено, че собствениците са започнали процедура за издаване на Комплексно разрешително.
 • Жители на с. Стърмен са подали жалба за системно запалване на депото за отпадъци на град Бяла и неприятни миризми. Извършени са няколкократни проверки. Жалбите са основателни. Община Бяла предприе мерки за недопускане на палене на сметището.
 • Жители на Цар Калоян са подали жалба за наличие на нерегламентирано сметище. Жалбата е неоснователна.

През месец май 2012 г. в РИОСВ-Русе е постъпила 1 жалба

 • Жителка на с. Долно Абланово е подала жалба за замърсяване на почвата с торови маси, вследствие на отглеждане на животни в регулацията на населеното място. Предстои проверка.

През април 2012 година в РИОСВ-Русе са постъпили 6 писмени жалби

 • Жители на гр. Силистра са подали писмена жалба за излъчване на лъчения от антена на мобилен оператор. Жалбата не е от компетенциите на РИОСВ
 • Жител на гр. Русе е подал жалба за нерегламентирано сметище в двор в с. Писанец. Дадени са предписания на община Ветово да издири собственика на двора и да се предприемат мерки по почистване на имота.
 • · Жители на с. Ситово са подали сигнал за отглеждане на животни в регулацията на населеното място и неприятни миризми. Извършена е контролна проверка. Установено е, че стопанският двор е отдаден от общината за отглеждане на животни. В момента на проверката не е констатирано замърсяване с торови маси.
 • Жител на гр. Глоджево е сигнализирал за замърсени с отпадъци терени. Дадени са предписания на общината за почистване на терените.
 • Жител на с. Батин е сигнализирал за замърсени с отпадъци терени. Дадени са предписания на общината за почистването им.
 • Препратена е жалба от РЗИ-Русе от жител на гр. Русе за незаконен пункт за разкомплектоване на излезли от употреба моторни превозни средства на ул. „Пета” в гр. Русе. Извършени са няколкократни проверки, при които е установено, че теренът е почистен.

През март 2012 година в РИОСВ-Русе са постъпили 2 писмени жалби.

 • „Мечел Топлофикация-Русе” ЕАД са депозирали писмена жалба за нарушаване на терен, с прекъсване на ел. захранване в района на Дунавски драгажен флот (ДДФ), в землището на град Русе. Извършена е контролна проверка, при която е установено, че сигналът е основателен. Дадени са предписания на ДДФ да възстанови захранването. При последващата проверка, експертите са установили, че предписанията са изпълнени.
 • Жители на село Кошарна са депозирали писмена жалба за отсечено вековно дърво. При проверка на място е установено, че жалбата е неоснователна.

През февруари 2012 година в РИОСВ-Русе е постъпила 1 писмена жалба

 • Жител на град Русе, бл. „ДАВ 2” е подал жалба за замърсяване на въздуха от работата на заведение за хранене в района. Жалбата е препратена за решаване по компетентност до Регионална здравна инспекция – Русе.

През януари 2012 година в РИОСВ-Русе са постъпили 4 писмени жалби от граждани.

 • 3 жалби на граждани са подадени чрез услугата АКТИВЕН БГ за замърсени терени и заустване на непречистени отпадъчни води във воден обект срещу дейността на винарска изба в с. Нисово (община Иваново). Извършена е контролна проверка. Експертите са установили липса на разрешителен документ за заустване на отпадъчни води, за което на собственика е съставен акт за установяване на административно нарушение на Закона за водите.
 • Постъпила е жалба от кмета на с. Николово за замърсени терени от животновъден обект. Жалбата е върната на кмета за решаване по компетентност.
 • Постъпила е жалба от кмета на с. Пиперково с молба за съдействие срещу животновъден обект. По същия случай РИОСВ-Русе е извършвал проверки през 2009 и 2010 година. На кмета на с. Пиперково са дадени предписания за изготви Наредба за определяне на броя на животните, отглеждани в населените места и разположението на животновъдните обекти.
 • Постъпила е жалба от жители на с. Голям Извор за животновъдни обекти в стопански двор, липса на обособени площадки за съхранение на торовите маси и замърсяване на прилежащите терени. Предстои проверка по жалбата=

През ноември 2011 година в РИОСВ-Русе не са постъпвали писмени жалби от граждани.


През октомври 2011 година в РИОСВ-Русе са постъпили две писмени жалби.

 • Жител на с. Бъзън е подал жалба срещу свой съсед за отглеждане на голямо количество животни в рамките на населеното място. Жалбата е препратена за решаване по компетентност в кметството.
 • Жител на гр. Русе е подал жалба за шумово натоварване от работата на „Арда – Русе” . Предстои проверка по случая.


 

През септември 2011 година в РИОСВ-Русе са постъпили четири писмени жалби.

 • Жители на с. Нова Черна, община Тутракан са депозирали писмена жалба за отглеждане на животни в регулацията на населените места и замърсяване с торови маси. Предстои контролна проверка по случая.
 • Жители на с. Подайва, община Исперих са подали жалба за отглеждане на животни в регулацията на населеното място. Жалбата ще бъде препратена към кмета на общината за решаване по компетентност.
 • От Министерството на околната среда и водите е препратена жалба към РИОСВ-Русе за отглеждане на животни в регулация, в с. Червена вода. Предстои проверка по случая.
 • Постъпила е жалба чрез Активен БГ “ за отглеждане на животни в населените места в с. Дряновец, община Разград. Жалбата ще бъде препратена към кмета на общината за решаване на компетентност.

През август 2011 година в РИОСВ-Русе са постъпили пет писмени жалби.

 • Жители на с. Ряхово (област Русе) са подали писмена жалба за замърсяване на въздуха от дейността на фирма за производство на лепила за плочки. Извършена е контролна проверка. Жалбата е неоснователна.
 • Жители на с. Тръстеник (област Русе) са подали жалба за запрашаване на въздуха и шумово натоварване от зърносушилня, собственост на местна земеделска кооперация. Жалбата е неоснователна.
 • ИАРА – Русе са депозирали уведомително писмо за наличие на мъртва риба в язовир Баниска (област Русе). Сигналът е препратен за решаване по компетентност към Басейнова дирекция – Плевен.
 • Жители на гр. Русе, живеещи в района на църквите „Свети Николай Чудотворец” и „Св. Павел от кръста” са депозирали писмена жалба за шумово натоварване от работата на ел. часовник и камбанариите. Жалбата е препратена за решаване по компетентност към община Русе.
 • Жители на с. Тръстеник са подали жалба за изсичане на 2 дървета в частен имот. Предстои контролна проверка по случая.

През юли 2011 година в РИОСВ-Русе са постъпили пет писмени жалби.

 • Постъпила е жалба от дружество с предмет на дейност изземване на наносни материали от река Дунав. Жалбата е препратена за решаване по компетентност до АППД-гр. Русе. Съгласно промените в Закона за водите, разрешителните документи вече се издават от Агенцията за проучване и поддържане на река Дунав.
 • Жител на с. Червен е сигнализирал за замърсени терени със строителни материали. Извършена е контролна проверка, при която е установено, че жалбата е неоснователна. Съставен е констативен протокол. Дадени са предписания на кмета да поддържа чистотата в населеното място.
 • Жител на град Бяла е подал жалба срещу собственик на съоръжение за събиране на течни торови маси на границата на съседни имоти. Жалбата е изпратена на община Бяла за решаване по компетентност.
 • Служители на ИАРА-Русе са сигнализирали за мъртва риба в района на Лимана. Жалбата е препратена към Басейнова дирекция за управление водите на река Дунав за решаване по компетентност.
 • Жител на с. Йонково (община Исперих) е подал жалба за наличие на нерегламентирани сметища. Предстои контролна проверка през настоящата седмица.

През юни 2011 година в РИОСВ-Русе са постъпили седем писмени жалби.·

 • Постъпила е писмена жалба от фирми, извършващи дейност в Източна промишлена зона срещу друга фирма за шумово и прахово замърсяване. Извършена е съвместна проверка с представители на община Русе. Жалбата е неоснователна. Дадени са предписания на дружеството да не допуска замърсяване на терени в промишлената зона.
 • Жителка на град Разград няколкократно сигнализира и подава жалби срещу дейността на пункт за търговска дейност с отпадъци от черни и цветни метали в града. Извършени са 3 проверки. Жалбата и сигналите са неоснователни.
 • Жител на гр. Русе е депозирал писмена жалба срещу търговски обект на ул. „Цар Самуил” в града за шумово натоварване. Жалбата ще бъде препратена към Община Русе за решаване по компетентност.
 • Жител на с. Николово е подал жалба за замърсяване на тръбен водоизточник от животновъден обект. Извършена е съвместна проверка с ветеринарните служби и представител на „Басейнова дирекция”. Жалбата не е основателна.
 • Жител на гр. Тутракан е сигнализирал писмено за изхвърлен труп на крава в язовир „Антимово”. Предстои съвместна контролна проверка с РВМС-Силистра.
 • Жител на с. Юделник е подал писмена жалба срещу друг гражданин за разполагане на селскостопански инвентар на уличното платно и извършване на ремонтна дейност. Предстои проверка с представител на Община Сливо поле.
 • Препратена е жалба от РЗИ-Русе за животновъден обект в кв. „Средна кула” , Община Русе, наличие на оборска тор и замърсяване на уличното платно с течни торови маси. Предстои проверка с представител на Община Русе.

През май  2011 година в РИОСВ-Русе са постъпили пет писмени жалби.

 • Постъпила е писмена жалба от жители на гр. Русе за нерегламентиран пункт за излезли от употреба моторни превозни средства (ИУМПС) в местността „Хайдук дере”. Извършена е контролна проверка. Констатирани са струпани ИУМПС в частен двор в местността. Дадени са предписания на собственика да предаде колите на лицензиран пункт за разкомплектоване.
 • Кметът на с. Бъзън е подал жалба за Б-Б кубове за съхранение на негодни за употреба препарати за растителна защита. Жалбата е основателна. Кубовете ще бъдат транспортирани  до Регионално депо–Русе.
 • Жителка на с. Айдемир (Област Силистра) е подала жалба за експлоатация на нерегламентирани сметища за отпадъци. Жалбата е препратена от МОСВ към РИОСВ за решаване по компетентност. От кмета е изискана информация по случая. Предстои последващ контрол.
 • Жител на с. Копривец е подал жалба за замърсяване на река Лом с течни торови маси от животновъден обект. Извършена е контролна проверка. Жалбата е неоснователна, но ще бъде препратена към РИОСВ-В. Търново поради съмнение за възможни замърсявания от обект, намиращ се в с. Камен.
 • Жалба за замърсяване на яз . Баниска (община Две могили) с течни торови маси са подали собственици на дружество.Жалбата е неоснователна, но ще бъде препратена към РИОСВ-В. Търново поради съмнение за възможни замърсявания от животновъден обект, намиращ се в с. Камен.

През април 2011 година в РИОСВ-Русе са постъпили четири писмени жалби.

 • Постъпила е писмена жалба от жител на град Русе за замърсяване с отпадъци в района на 9-ти километър на изхода на града.  Експерти са извършили проверка на място и са установили, че вече е почистено. Дадени са предписания на община Русе да поддържа чистотата  в района.
 • Кметският наместник на с. Нисово е сигнализирал за животновъден обект, който замърсява терени на селото с животински отпадъци. Предстои проверка по подадената жалба.
 • Жители на с. Антимово, община Тутракан са подали жалба за замърсяване на язовир с животински отпадъци. Предстои проверка по подадената жалба.
 • Подаден е сигнал от ДЛС „Каракус” - гр. Дулово за замърсяване на терени от горски фонд в землището на с. Чуковец с торови маси. Извършена е проверка, при която е установено нарушена цялост на отпадъчен канал от птицеферма и овлажняване на почвата. На собственика на животновъдния обект са дадени предписания да се възстанови целостта на канала.


 

През март 2011 година в РИОСВ-Русе са постъпили десет писмени жалби.

 • През март е извършена контролна проверка по жалбата за животновъден обект в района на ДЗС-Русе. Тя е осъществена от експерти на РИОСВ-Русе, РЗИ-Русе „В и К” ООД, и Областната дирекция по безопасност на храните. Жалбата е неоснователна. В района няма действащ животновъден обект и не е констатирано замърсяване с торови маси в района на помпената станция и водната помпа.
 • Жител на с. Ловско (община Лозница) е сигнализирал за изведена тръба за отпадни води в съседен имот. Жалбата е препратена за решаване по компетентност към община Лозница.
 • Депозирана е жалба от жители на град Русе за изхвърляне на отпадъци, генерирани от диагностичен пункт в района на ул. Цар Освободител” в контейнери за битови отпадъци. Експертите, извършили контролната проверка са установили, че жалбата е неоснователна.
 • Жител на с. Белцов (община Ценово) е подал жалба за отглеждане на животни в регулацията на населеното място и замърсяване с течни торови маси. Предстои проверка по случая.
 • Депозирана е жалба от жител на гр. Цар Калоян за замърсяване на терени с торови маси, попадащи в границите на Защитена зона по хабитатите „Ломовете” и Защитена територия „Рибарниците”. Извършена е съвместна проверка с представител на общината, и Областна дирекция по безопасност на храните-Разград. Жалбата е основателна. Експертите са установили, че терените не попадат в границите на ЗТ „Рибарниците”. На собственика на кошарите са дадени предписания да почисти до края на април замърсените терени.
 • Жители на град Русе са сигнализирали за замърсяване на въздуха, вследствие от  битово отопление. Жалбата е препратена към община Русе за решаване по компетентност.
 • Депозирана е жалба от жители на град Русе за запрашаване на въздуха вследствие на непочистено улично платно на ул. „Св. Димитър Басарбовски”. Жалбата е препратена към община Русе за решаване по компетентност.
 • Жител на кв. Средна Кула е депозирал жалба за нерегламентирано изгаряне на кабели от страна на негов съсед. Извършена е контролна проверка, на която са присъствали пълномощника на кмета на община Русе за кв. „Средна кула”, и служители на І – во РУ на полицията. В момента на проверката не е присъствал собственикът на имота срещу когото е подадена жалба. РИОСВ-Русе ще потърси съдействие от органите на реда за установяването му.
 • Жители на гр. Сливо поле са подали писмена жалба за отглеждане на животни в регулацията на града. Жалбата е препратена към община Сливо поле за решаване по компетентност.
 • Депозирана е жалба от граждани на град Русе за шумово замърсяване от фирма за изработка на облекла на ул. „Кирил Старцев”. Жалбата ще бъде препратена към община Русе за решаване по компетентност.
 • Жителка на град Разград е подала писмена жалба за замърсяване на атмосферния въздух от промишлено предприятие. Извършена е контролна проверка, при която е установено, че жалбата е неоснователна.

През февруари 2011 година в РИОСВ-Русе са постъпили 7 писмени жалби.

 • Жител на с. Бъзовец (област Русе) е сигнализирал за разкомплектоване на излезли от употреба моторни превозни средства (ИУМПС) и горене на гуми в град Русе. Извършена е контролна проверка. Дадени са предписания за преустановяване на дейността и почистване на терените.
 • Жител на с. Лудогорци (Област Разград)  подал жалба за замърсяване на терени с торови маси от кравеферма. Жалбата е основателна. На собственика на животновъдния обект са дадени предписания да почисти замърсените терени.
 • От ОД на МВР-Силистра е подадена жалба за разкомплектоване на ИУМПС в с. Калипетрово. Извършена е контролна проверка. От собствениците на площадката са изискани документи, свързани с дейностите по отпадъци.
 • Жител на град Русе е депозирал писмена жалба за замърсяване на терени с битови и строителни отпадъци в местността „Буйна Яна”  и ул. „Кръстец” в град Русе. Експертите, извършили контролна проверка са установили, че жалбата е основателна. Дадени са предписания на  Община Русе да почисти терените и да предприеме мерки за недопускане на повторни замърсявания.
 • Жителка на град Русе е подала писмена жалба за реконструкция на животински обор в района на ДЗС-Русе. Проверката по случая продължава.
 • Жителка на с. Тръсеник (област Русе) е подала жалба за отглеждане на животни в регулацията на населеното място. Проверката по случая продължава.
 • Жител на с. Ловско (община Лозница) е подал жалба за отвеждане на тръба за отпадъчни води. Жалбата е препратена за решаване по компетентност на община Лозница.

През януари 2011 година в РИОСВ-Русе са постъпили две писмени жалби.

 • Жител на гр. Иваново (Област Русе) е подал жалба за изграждане на канал за битово-фекални води в съседен двор. Жалбата е основателна. Дадени са предписания на нарушителя да изгради съоръжението в собствения си двор, без изход към съседни имоти и уличното платно.
 • Юридическо лице е подало жалба срещу 13 обекта от град Русе – автосервизи и автомивки за нарушения на Закона за управление на отпадъците. Извършени са контролни проверки на всички обекти и са дадени предписания за отстраняване на нередностите. Изискано е от жалбоподателя да представи актуално разрешително за дейности с отпадъци.
Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

През юни 2011 година в РИОСВ-Русе са постъпили седем писмени жалби.

· Постъпила е писмена жалба от фирми, извършващи дейност в Източна промишлена зона срещу друга фирма за шумово и прахово замърсяване. Извършена е съвместна проверка с представители на община Русе. Жалбата е неоснователна. Дадени са предписания на дружеството да не допуска замърсяване на терени в промишлената зона.

 

· Жителка на град Разград няколкократно сигнализира и подава жалби срещу дейността на пункт за търговска дейност с отпадъци от черни и цветни метали в града. Извършени са 3 проверки. Жалбата и сигналите са неоснователни.

 

 

· Жител на гр. Русе е депозирал писмена жалба срещу търговски обект на ул. „Цар Самуил” в града за шумово натоварване. Жалбата ще бъде препратена към Община Русе за решаване по компетентност.

 

· Жител на с. Николово е подал жалба за замърсяване на тръбен водоизточник от животновъден обект. Извършена е съвместна проверка с ветеринарните служби и представител на „Басейнова дирекция”. Жалбата не е основателна.

 

 

· Жител на гр. Тутракан е сигнализирал писмено за изхвърлен труп на крава в язовир „Антимово”. Предстои съвместна контролна проверка с РВМС-Силистра.

 

· Жител на с. Юделник е подал писмена жалба срещу друг гражданин за разполагане на селскостопански инвентар на уличното платно и извършване на ремонтна дейност. Предстои проверка с представител на Община Сливо поле.

 

 

· Препратена е жалба от РЗИ-Русе за животновъден обект в кв. „Средна кула” , Община Русе, наличие на оборска тор и замърсяване на уличното платно с течни торови маси. Предстои проверка с представител на Община Русе.

 

 

Галерия